Multifocale lenzen

Net als bij een bril kunt u ook bij lenzen kiezen voor een leesgedeelte in de lens. U kunt zo, met uw contactlenzen, zowel veraf als dichtbij weer optimaal zien. Op deze manier bent u niet meer afhankelijk van bijvoorbeeld een leesbril en hoeft u dus ook niet constant te wisselen tussen twee brillen.
Multifocaal is maatwerk

De techniek staat ook bij lenzen niet stil en de allernieuwste multifocale lenzen zijn niet meer als vroeger. Net zoals de halve maan uit het brillenglas verdween, is deze ook uit de multifocale lens gehaald. De nieuwe lenzen hebben in het midden een sterkte voor veraf en een sterkte rondom als leesgedeelte. Of andersom, het is maar net wat u wenst en wat voor uw situatie het fijnste kijkt.  Uw ogen kunnen met deze multifocale lens altijd door beide sterktes kijken. Uw hersenen zorgen er dan voor dat uw ogen altijd het scherpste beeld eruit pikken. Of u nu in de verte kijkt of een boek leest. De gewenning van een multifocale lens gaat zelfs sneller dan de gewenning aan een multifocale bril.

Goede voorlichting

Multifocale contactlenzen dragen betekent maatwerk. Wij raden u dan ook aan u goed te laten voorlichten door één van onze contactlensspecialisten. Samen met u zoeken zij  naar een geschikte oplossing. Het dragen van contactlenzen vergt enige zorg en onderhoud, maar het heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van het dragen van een bril. Wilt u toch eens afwisselen met een bril? Dan hebben wij een leuke collectie betaalbare reservebrillen voor u klaar liggen.

Meer info?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van multifocale lenzen voor u? Wij bekijken dit graag met u. Maak een afspraak met één van onze contactlensspecialisten of bel naar de winkel.