Persol zonnebrillen

De Italiaanse Guiseppe Ratti begon in 1917 een avontuur dat zou leiden tot een groot succes, zowel in Italie als elders in de wereld. Als fotograaf en eigenaar van Berry Opticiens begon hij met het maken van technisch zeer hoogwaardige glazen om aan de eisen van piloten en autocoureurs te voldoen. Zij vroegen naast comfort en bescherming, ook om het meest optimaal mogelijke zicht. De start van de typische grijze lenzen, rubber banden en hoofdband van elastiek. In de eerste wereldoorlog zelfs gebruikt door de Italiaanse luchtmacht. Andere landen volgde snel en ook de auto- en motorcoureurs zagen de voordelen van deze brillen. Toen met de tijd de elastische band verdween, volgde innovatieve ontwikkelingen als de flexibele neusbrug en glasbeschermers tegen zon, lichtreflecties en zelfs stof. De specialisten van Persol testen hun zonnebrillen altijd onder extreme omstandigheden, zodat elke weersomstandigheid u de beste bescherming biedt.
Persol staat bekend om haar handgemaakte zonnebrillen. Unieke, stevige brillen van het beste materiaal. Monturen die niet alleen dienst doen als mode-item, maar ook tegen een stootje kunnen en zeker niet misstaan bij de echte avonturier. Persol brillen zijn statussymbolen, enkele zelfs met iconisch design. Gedragen door filmsterren, avonturiers en topsporters.

Gaat u voor een iconisch model of kiest u een nieuwer montuur voor de volgende generatie maar met de aloude roots? Bij Persol is het ongetwijfeld altijd een keuze voor de combinatie van kwaliteit en typisch Italiaanse stijl.